Hva er den kjemiske sammensetningen av bein ekstracellulær matrise?
Hva er den kjemiske sammensetningen av bein ekstracellulær matrise?

Video: Hva er den kjemiske sammensetningen av bein ekstracellulær matrise?

Video: Hva er den kjemiske sammensetningen av bein ekstracellulær matrise?
Video: Extracellular matrix | Structure of a cell | Biology | Khan Academy 2024, Juli
Anonim

Ekstracellulær matrise , som består av en organisk matrise (30%) som inneholder proteoglykaner (men mindre enn brusk), glykosaminoglykaner, glykoproteiner, osteonektin (ankere bein mineral til kollagen) og osteocalcin (kalsiumbindende protein). Det er kollagenfibre (for det meste type I (90%), med noen type V).

Hva er den kjemiske sammensetningen av bein i denne forbindelse?

Bein består av levende celler innebygd i en mineralisert organisk matrise. Denne matrisen består av organiske komponenter, hovedsakelig type I kollagen - "organisk" som refererer til materialer produsert som et resultat av menneskekroppen - og uorganiske komponenter, hovedsakelig hydroksyapatitt og andre salter av kalsium og fosfat.

Hva er også den største komponenten i ekstracellulær matrise? Mest dyr celler frigjør materialer til det ekstracellulære rommet, og skaper et komplekst nettverk av proteiner og karbohydrater kalt ekstracellulær matrise (ECM). En hovedkomponent i den ekstracellulære matrisen er proteinkollagenet.

På hvilken måte består bindevev og ekstracellulær matrise av?

Den ekstracellulære matrisen til bindevev består av malt stoff og fibre . I vanlig bindevev, malt stoff består hovedsakelig av vann. Rektor fiber typen er kollagen (det mest forekommende proteinet i kroppen), med elastiske fibre som et mindre element.

Hva er ekstracellulær matrise i anatomi?

I biologi, ekstracellulær matrise (ECM) er et tredimensjonalt nettverk av ekstracellulær makromolekyler, for eksempel kollagen, enzymer og glykoproteiner, som gir strukturell og biokjemisk støtte til omkringliggende celler.

Anbefalt: