Hvor mange ganger får en gjennomsnittlig person norovirus?
Hvor mange ganger får en gjennomsnittlig person norovirus?

Video: Hvor mange ganger får en gjennomsnittlig person norovirus?

Video: Hvor mange ganger får en gjennomsnittlig person norovirus?
Video: Открываю газотурбинные порталы в гараже 2024, Juli
Anonim

De gjennomsnittlig person vil fange norovirus ca 5 ganger i hans eller hennes levetid. Det er mer felles i kalde værmåneder, men det kan streik året rundt. Og mens sykdommen er også referert til som 'mageinfluensa', det er ikke i det hele tatt relatert til influensa.

Tilsvarende, hvilken måned er norovirus mest vanlig?

Norovirus sykdommer og utbrudd over hele verden er vanligvis flere felles i kjøligere vinter måneder . Omtrent halvparten av alle tilfellene forekommer fra desember til februar i land over ekvator, og i juni til august i land under ekvator. Men på steder nærmere ekvator, norovirus kan være mindre sesongmessige.

kan du bli utsatt for norovirus og ikke få det? Husk at en smittet person kan ikke vise symptomer på norovirus i flere dager etter eksponering , så du eller noen i hjemmet ditt kan ha det uten å vite. Hvis du er syk med norovirus , sørg for å umiddelbart rengjøre og desinfisere overflater som er forurenset av oppkast eller diaré.

Hvor lenge varer noroviruset vanligvis?

tre dager

Kan kroppen din bekjempe norovirus?

Mens friske mennesker kan rydde ut a norovirus etter et par av slitsomme dager, de virus kan klamrer seg til mennesker med svakt immunsystem i måneder eller år.

Anbefalt: