Hva brukes diskriminanten til?
Hva brukes diskriminanten til?

Video: Hva brukes diskriminanten til?

Video: Hva brukes diskriminanten til?
Video: What is the discriminant and what does it mean 2024, Juni
Anonim

De diskriminerende er verdien b^2 - 4ac. Det er brukt i kvadratiske ligninger for å finne ut om det er 2 virkelige røtter, 1 ekte rot eller ingen virkelige røtter (dette betyr at ligningen i stedet for virkelige røtter har komplekse røtter.)

Hva gjør diskriminereren med tanke på dette?

I en kvadratisk ligningen, hjelper diskriminanten deg med å fortelle deg antall reelle løsninger på a kvadratisk ligning. Uttrykket som brukes for å finne den diskriminerende er uttrykket som ligger under radikalen i kvadratisk formel!

hva forteller en negativ diskriminant deg? En positiv diskriminerende indikerer at kvadraten har to forskjellige reelle tallløsninger. EN diskriminerende på null indikerer at kvadraten har en gjentatt løsning med reelt tall. EN negativ diskriminant indikerer at ingen av løsningene er reelle tall.

Hvorfor er den diskriminerende nyttig da?

Den kvadratiske ligningen diskriminerende er viktig fordi det forteller oss antall og type løsninger. Denne informasjonen er hjelpsom fordi det fungerer som en dobbeltsjekk når du løser kvadratiske ligninger med en av de fire metodene (factoring, fullføring av kvadratet, bruk av kvadratrøtter og bruk av kvadratisk formel).

Hvor mange virkelige løsninger har en kvadratisk ligning hvis den er diskriminerende, er negativ?

Når den diskriminerende (f2−4ac) er: positiv, det er det 2 virkelige løsninger . null, det er en reell løsning. negativt, det er 2 komplekse løsninger.

Anbefalt: