Hvilke disker fra en type ledd mellom ryggvirvlene?
Hvilke disker fra en type ledd mellom ryggvirvlene?

Video: Hvilke disker fra en type ledd mellom ryggvirvlene?

Video: Hvilke disker fra en type ledd mellom ryggvirvlene?
Video: Моторы от HDD, дисковода DVD и флопика Разные варианты подключения 2024, Juni
Anonim

En intervertebral plate (eller intervertebral fibrocartilage) ligger mellom ved siden av ryggvirvler i vertebral kolonne. Hver plate danner en fibrocartilaginous ledd (en symfyse), for å tillate lett bevegelse av ryggvirvler , å fungere som et leddbånd for å holde ryggvirvler sammen, og for å fungere som en støtdemper for ryggrad.

På denne måten, hva slags ledd er ryggvirvlene?

bruskledd

Dessuten, hva er de 3 typene ryggvirvler og hvordan er de forskjellige? De vertebral kolonne kan deles inn i tre segmenter: Cervikal. Hver av de tre segmenter av ryggraden har en kurve. Den cervikale ryggraden og korsrygg kurve begge er konvekse fremre, mens brystryggen krummer motsatt vei, konveks bakre.

Også spurt, hvilken struktur er mellom kroppene til to ryggvirvler?

Mellomvirvelskive . Kroppene til tilstøtende ryggvirvler er atskilt og forent av en mellomvirvelskive , som gir polstring og gir mulighet for bevegelser mellom tilstøtende ryggvirvler. Skiven består av et fibrøst ytre lag kalt anulus fibrosus og et gelignende senter kalt nucleus pulposus.

Hva er et glidefelleseksempel?

Glidende ledd oppstår mellom overflatene på to flate bein som holdes sammen av leddbånd. Noen av beinene i håndleddene og anklene dine beveger seg forbi gliding mot hverandre. Hengsel ledd , som i kneet og albuen, muliggjør bevegelse som ligner på åpning og lukking av en hengslet dør.

Anbefalt: