Hva slags ledd er det mellom ryggvirvlene?
Hva slags ledd er det mellom ryggvirvlene?

Video: Hva slags ledd er det mellom ryggvirvlene?

Video: Hva slags ledd er det mellom ryggvirvlene?
Video: Откровения. Массажист (16 серия) 2024, Juni
Anonim

Intervertebrale ledd, som forbinder tilstøtende ryggvirvler, inkluderer både synovial og bruskledd . Intervertebrale synoviale ledd: Disse leddene finnes mellom de overlegne og underordnede fasettene ved tilstøtende ryggvirvelbuer.

På samme måte spør folk, hvilken type ledd er nakkevirvlene?

Synovial ledd

Dessuten, hvilken type ledd er håndleddet? Håndleddet er et ellipsoidalt ( kondyloid ) type synovialledd , som tillater bevegelse langs to akser. Dette betyr at fleksjon, ekstensjon, adduksjon og abduksjon alle kan skje ved håndleddsleddet. Alle bevegelsene i håndleddet utføres av musklene i underarmen.

Med tanke på dette, hvilken type ledd er mellom hodeskallen og ryggraden?

En kraniovertebral ledd er akkurat det det høres ut som: a ledd som tillater bevegelse mellom de virvelsøylen og hodeskalle . Båndene i ryggrad støtte og forsterke ledd mellom de ryggvirvler . Atlas og akse jobber spesielt med leddbåndene for å bevege nakken.

Hva slags ledd er lumbosakral?

Lumbosakrale ledd Lumbosakrale ledd er mellom L5 og aurikulære overflater i korsbenet. Den har de samme egenskapene som korsryggen vertebral ledd. De vertebral kropper er forbundet med en stor mellomvirvelskive , og zygapopohyseal -leddene har et bredere intervall enn ovenfor.

Anbefalt: