Hva er histologien til nervevev?
Hva er histologien til nervevev?

Video: Hva er histologien til nervevev?

Video: Hva er histologien til nervevev?
Video: Nervous Tissue Histology Explained for Beginners 2024, Juli
Anonim

Nervøs vev er sammensatt av nevroner, også kalt nerve celler og nevrogliale celler. Fire typer neuroglia som finnes i CNS er astrocytter, mikroglialceller, ependymale celler og oligodendrocytter. I det sentrale nervesystemet (CNS), vev typer som er grå materie og hvit substans.

Med tanke på dette, hva er histologien til nervesystemet?

De nervesystemet består av to hovedkomponenter: The Central Nervesystemet (CNS), sammensatt av hjernen og ryggmargen. PNS er representert med kranial nerver fra hjernen, ryggraden nerver fra ryggmargen og knuter kjent som ganglier, som inneholder de neuronale cellelegemene.

Ved siden av ovenfor, hvilken farge er nervevev? Grå materie består av nerveceller innebygd i neuroglia; den har en grå farge. Hvit materie består av nervefibre innebygd i neuroglia; den har en hvit farge på grunn av tilstedeværelsen av lipidmateriale i myelinkappene til mange av nervefibrene.

Hvordan ser et nervevev ut i denne forbindelse?

Perifer nervevev inneholder nerver består av nerve celler som kalles nevroner. Nerver strekker seg over hele kroppen, fra fingertuppene til indre organer. De danner en lang rekke tilkoblinger, som en kjede med binders knyttet sammen.

Hva er forskjellen mellom nervevevet og nervesystemet?

Nervøs vev : Det er en vev består av en rekke nerve celler. Det fungerer for å utføre en bestemt funksjon. Nervesystemet : Det er en gruppe på nervevev som administrerer en rekke nervevev . Den har en definert funksjon som er å administrere vev som overfører meldinger til hele kroppen.

Anbefalt: