Hva er strukturen til nervevev?
Hva er strukturen til nervevev?

Video: Hva er strukturen til nervevev?

Video: Hva er strukturen til nervevev?
Video: Gode lærere gjør faget levende - filmen bak filmen 2024, Juni
Anonim

Nervevevet består av tre hoveddeler: nerver, ryggmarg og hjerne . Hovedfunksjonen til nervevev er å motta stimuli og sende impulsen til ryggmarg og hjerne . De hjerne sender tilbake et svar til musklene via nervene.

Hva er derfor strukturen i nervesystemet?

Hos virveldyr består den av to hoveddeler, sentralnervesystemet (CNS) og det perifere nervesystemet (PNS). CNS består av hjerne og ryggmarg . PNS består hovedsakelig av nerver, som er lukkede bunter av de lange fibrene eller aksonene, som kobler CNS til alle andre deler av kroppen.

For det andre, hva er egenskapene til nervevevet? Den består av nevroner og støtteceller som kalles neuroglia. De nervesystemet er ansvarlig for kontrollen av kroppen og kommunikasjonen mellom dens deler. Nervøs vev inneholder to kategorier av celler-nevroner og nevrogli. Nevroner er høyt spesialiserte nerve celler som genererer og leder nerve impulser.

Også å vite, hva er nervevevet?

Nervøs vev finnes i hjernen, ryggmargen og nerver . Det er ansvarlig for å koordinere og kontrollere mange kroppsaktiviteter. Cellene i nervevev som genererer og leder impulser kalles nevroner eller nerve celler. Disse cellene har tre hoveddeler: dendritene, cellelegemet og en akson.

Hva er nervevev og dets funksjon?

Nervøs vev er de betegnelse for grupper av organiserte celler i de nervøse system, som er de organsystem som kontrollerer de kroppens bevegelser, sender og bærer signaler til og fra de forskjellige deler av de kroppen, og har en rolle i å kontrollere kroppslig funksjoner for eksempel fordøyelse.

Anbefalt: