Hva er de 6 spyttkjertlene og plasseringen?
Hva er de 6 spyttkjertlene og plasseringen?

Video: Hva er de 6 spyttkjertlene og plasseringen?

Video: Hva er de 6 spyttkjertlene og plasseringen?
Video: SpaceX Starship Stacked and Tested, NASA SLS Rolls to the Pad, Record Falcon 9 landing 2024, Juli
Anonim

Det er seks major spyttkjertler og hundrevis av mindreårige spyttkjertler . De seks major spyttkjertler er de to parotidkjertler , to submandibulære kjertler , og to sublingual kjertler . De parotidkjertler er de største kjertler og er plassert under huden foran øret over kjeven.

Med tanke på dette, hvor er spyttkjertlene og hva er deres funksjon?

De spyttkjertler er plassert i flere områder rundt munnen og har kanaler koblet til både over- og underkjeven. Dette sikrer at spytt jevnt belegger den indre foringen av munnen. Du kan føle enden av disse kanalene like under tungen og langs innsiden av overleppen.

Spørsmålet er deretter, hva er de fire spyttkjertlene? Parotid, submandibular , og sublingual kjertler er de viktigste spyttkjertlene. De mindre spyttkjertlene er labial og bukkal kjertel, glossopalatin kjertel og palatin og lingual kjertler.

Vet også, hvor er spyttkjertlene i kroppen vår?

I tillegg til mange små kjertler i tunge, gane, lepper og kinn, menneskelig vesener har tre par store spyttkjertler som åpnes i munnen gjennom velutviklede kanaler. De spyttkjertler i parotis , den største av tre, er plassert mellom øret og den stigende grenen av underkjeve.

Hvor er den submandibulære kjertelen?

Submandibulær kjertel . Paret submandibulære kjertler (historisk kjent som submaxillary kjertler ) er store spytt kjertler lokalisert under gulvet i munnen.

Anbefalt: