Hva er OTDR i fiberoptikk?
Hva er OTDR i fiberoptikk?
Anonim

An optisk tidsdomene reflektometer ( OTDR ) er et optoelektronisk instrument som brukes til å karakterisere en optisk fiber . Det injiserer en rekke optisk pulser inn i fiber under test og ekstrakter, fra samme ende av fiber , lys som er spredt (Rayleigh backscatter) eller reflektert tilbake fra punkter langs fiber.

Vet også, hvordan fungerer OTDR?

I motsetning til kilder og effektmålere som måler tapet av fiberoptisk kabelanlegg direkte, vil OTDR fungerer indirekte. Ryggspredt lys og reflektert lys går tilbake til OTDR gjennom fiberen og ledes til en sensitiv mottaker gjennom en kobling i OTDR frontenden.

Tilsvarende, hva er en gainer i fiberoptikk? Akin til vann som renner fra et lite rør inn i et stort rør, vinnere er i hovedsak opplevd økning i optisk kraft som oppstår på spleisepunkter på grunn av variasjoner i fiber egenskaper, inkludert kjernediameter, numeriske åpninger, modusfeltdiametere og tilbakespredningskoeffisienter.

Hva står OTDR for her?

Optisk tidsdomene reflektometer

Hva er hovedtesten for fiberoptisk kabel?

Kanskje det viktigste test er tap av innsetting av en installert fiberoptisk kabel anlegg utført med en lyskilde og effektmåler (LSPM) eller optisk tap test set (OLTS) som kreves av alle internasjonale standarder for å sikre kabel anlegget er innenfor tapsbudsjettet før installasjonen godkjennes.

Anbefalt: