Hva gjør en strålebehandler?
Hva gjør en strålebehandler?

Video: Hva gjør en strålebehandler?

Video: Hva gjør en strålebehandler?
Video: Asbjørn Holmseth - Samme hva du gjør 2024, Juni
Anonim

Stråling onkologi sykepleiere er spesialopplært i strålebehandling og jobber tett med din stråling onkolog. En del av deres rolle er å vurdere hvordan du har det og å hjelpe deg med å takle endringer gjennom behandlingen. De vil forklare og hjelpe deg med å håndtere eventuelle bivirkninger.

Ved siden av dette, hva gjør en strålingsonkologisk RN?

“Bruke sin kunnskap om radiobiologi og stråling prinsipper, sykepleiere for stråleonkologi bestem pasienter som er mest utsatt for behandlingsrelaterte bivirkninger, sier Quinn. “De jobber med pasienter og leger for å utvikle en passende omsorgsplan, som gir psykososial støtte under hele behandlingsforløpet.

Vet også, hva er strålebehandling for kreft? Strålebehandling er en type kreft behandling som bruker stråler med intens energi til å drepe kreft celler. Strålebehandling bruker oftest røntgenstråler, men protoner eller andre energityper kan også brukes.

Tilsvarende, hvorfor har du strålebehandling?

Strålebehandling bruker høyenergistråler, for eksempel røntgenstråler, for å behandle kreft. Det ødelegger kreftceller i området der det gis. Noen normale celler i området kan også bli skadet av strålebehandling . Dette gjør at teamet ditt kan behandle kreften mer effektivt, samtidig som de gjør minst mulig skade på normale celler.

Hvordan blir jeg sertifisert onkologisk sykepleier?

De Onkologisk sertifisert sykepleier (OCN) eksamen krever 1000 timer onkologi RN erfaring samt 1 år som RN og 10 kontakttimer innen onkologi . De sertifisering er gyldig i 4 år og krever deretter fornyelse.

Anbefalt: