Hva er en drøvel i munnen?
Hva er en drøvel i munnen?

Video: Hva er en drøvel i munnen?

Video: Hva er en drøvel i munnen?
Video: What does the uvula do? 2024, Juni
Anonim

Din uvula er det kjøttfulle stykke vevet som henger ned over tungen mot baksiden av din munn . Det er en del av den myke ganen. Den myke ganen hjelper til med å lukke nesegangene når du svelger. De uvula hjelper til med å skyve maten mot halsen din.

På denne måten, hva er funksjonen til uvula i munnen?

Funksjon . Under svelging, den myke ganen og uvula flytte sammen for å lukke nasopharynx, og forhindre at mat kommer inn i nesehulen. Det har også blitt foreslått at den store mengden tynt spytt som produseres av uvula tjener til å holde halsen godt smurt. Den har en funksjon også i tale.

For det andre, hvorfor føles det som om jeg svelger uvulaen min? Din uvula -- de kjøtt at henger i de baksiden av halsen - hjelper deg svelge og snakke. EN hoven uvula kan årsaken en ondt i halsen, rødhet, problemer med å puste eller snakke, eller en kvelning følelse . Hvis din uvula er overdimensjonert, det er en tegn fra kroppen din at noe er galt. Noen ganger de årsaken kan blir ikke funnet.

Med tanke på dette, kan uvulaen din fjernes?

Uvula fjerning gjøres med en prosedyre som kalles en uvulektomi. Dette fjerner hele eller deler av uvula . Det gjøres vanligvis for å behandle snorking eller noen av symptomene på obstruktiv søvnapné (OSA). Din legen kan anbefale en uvulektomi hvis du har en stor uvula som forstyrrer din søvn eller pust.

Hvorfor er drøvelen min så lang?

En langstrakt uvula er en arvelig egenskap. Selv om det kanskje ikke hovner opp, kan det forårsake lignende symptomer på grunn av størrelsen. Arvelig angioødem er en sjelden genetisk tilstand at forårsaker hevelse i hele kroppen, og det kan påvirke uvula.

Anbefalt: