Kan jernholdig sulfat deles i to?
Kan jernholdig sulfat deles i to?

Video: Kan jernholdig sulfat deles i to?

Video: Kan jernholdig sulfat deles i to?
Video: Домашний уход за лицом после 50 лет. Советы косметолога. Антивозрастной уход за зрелой кожей. 2024, Juni
Anonim

Ikke knus eller tygge kapsler eller tabletter med forlenget frigjøring. Ved å gjøre det kan frigjør alt legemidlet samtidig, og øker risikoen for bivirkninger. Ikke gjør det heller dele tabletter med forlenget frigivelse, med mindre de har en skårelinje og legen din eller apoteket forteller deg å gjøre det.

Videre kan jernholdig sulfat knuses?

Ferrosulfat er tilgjengelig som vanlige, belagte, tabletter og kapsler med forlenget frigjøring og også som en oral væske. Svelge jerntabletter og kapsler hele; ikke knuse , åpne eller tygge.

Spørsmålet er deretter hvor lang tid det tar jernholdig sulfat å virke? De fleste begynner å føle seg bedre etter rundt 1 uke, men det kan ta opptil 4 uker før medisinen får full effekt. Hvis du tar jernholdig sulfat For å forhindre anemi vil du sannsynligvis ikke føle deg annerledes, men det betyr ikke at det ikke er det jobber.

Hva skjer i denne forbindelse hvis du knuser jernpiller?

Hvis knust kan det hende at medisinen ikke fungerer som den skal og kan forårsake skade (for eksempel irritere mageslimhinnen eller slippes ut for raskt i blodet). din apotek før knusing og tar noen medisiner.

Hvordan fungerer jernholdig sulfat i kroppen?

Ferrosulfat tabletter tilhører en gruppe medisiner som kalles jerntilskudd. Disse medisinene arbeid ved å bytte ut kropp jern. Jern er et mineral som kropp trenger å produsere røde blodlegemer. Når kroppen gjør ikke får nok jern, det kan ikke produsere antall normale røde blodlegemer som trengs for å holde deg ved god helse.

Anbefalt: