Hva begrenser alar ligament?
Hva begrenser alar ligament?

Video: Hva begrenser alar ligament?

Video: Hva begrenser alar ligament?
Video: Alar Ligament Stress Test | Upper Cervical Spine Instability 2024, Juli
Anonim

Funksjonen til alar leddbånd er å grense mengden rotasjon av hodet, og ved at de virker på aksene i aksene, fester de skallen til aksen, den andre nakkevirvelen.

Hva gjør det tverrgående leddbåndet på denne måten?

Funksjon. Den deler ringen til Atlas i to ujevne deler: av disse tjener bakre og større for overføring av ryggmargen, dens membraner og tilbehørsnervene; den fremre og den mindre inneholder Odontoid -prosessen. Den fungerer for å forhindre fremre forskyvning av Odontoid -prosessen.

hvor festes tverrligamentet? De tverrgående eller [anterior] meniscomeniscal leddbånd er en leddbånd i kneleddet som forbinder den fremre konvekse marginen til lateral menisk med den fremre enden av den mediale menisken.

Med tanke på dette, hvordan tester du for atlantoaksial ustabilitet?

Pasienten blir bedt om å bøye hodet sakte og utføre en liten nakke i livmorhalsen, samtidig som undersøkeren trykker posteriort på pasientens panne. En glidende bevegelse av hodet i forhold til aksen indikerer atlantoaksial ustabilitet.

Hvilke muskler fester seg til Sacrotuberous ligament?

Det er en rest av en del av Biceps femoris -muskelen. Sacrotuberous ligament er festet med sin brede base til bakre overlegen iliac ryggrad, den bakre sacroiliac leddbånd (som det er delvis blandet med), til nedre tverrgående sakral tuberkler og sidemargene til nedre sakrum og øvre haleben.

Anbefalt: