Hvilke muskler fester seg til PSIS?
Hvilke muskler fester seg til PSIS?

Video: Hvilke muskler fester seg til PSIS?

Video: Hvilke muskler fester seg til PSIS?
Video: Модульный многофункциональный сварочный аппарат ПАТОН ПСИ 250П из Украины MMA / MIG / MAG / TIG. 2024, Juni
Anonim

Som den mest bakre projeksjonen av iliac -toppen, tjener den til festing av det lange posteriore sacroiliac -ledbåndet, som blander seg med det sakrotuberøse ledbåndet, så vel som multifidus og gluteus maximus muskler . Figur 1 viser de muskulære og ligamentøse festene til PSIS.

Med tanke på dette, hvilke muskler fester den bakre, overlegne iliacale ryggraden?

Den posteriore overliggende iliacale ryggraden tjener til festing av den skrå delen av den bakre sacroiliac leddbånd og multifidus.

Vet også hva som forårsaker PSIS -smerter? En av de vanligste årsaker av problemer ved sacroiliacaleddet er et traume. Kraften fra slike skader kan belaste leddbåndene rundt leddet. Rive av disse leddbåndene fører til for mye bevegelse i leddet og over tid vil det føre til degenerativ leddgikt.

På samme måte blir det spurt, hvor ligger PSIS?

Den bakre overlegne iliacale ryggraden ( PSIS ) er plassert på baksiden, like over baken. Det kan vanligvis sees og kjennes under innrykkene like over baken.

Hvilke muskler fester seg til Sacrum?

Piriformis muskel , fester på bekkenoverflaten (S2-S4), er en av de store muskler på sakrum . Iiliacus og coccygeus også feste til bekkenoverflaten henholdsvis superolateralt og inferolateralt.

Anbefalt: