Er sakrummet et dypt eller overfladisk bein?
Er sakrummet et dypt eller overfladisk bein?

Video: Er sakrummet et dypt eller overfladisk bein?

Video: Er sakrummet et dypt eller overfladisk bein?
Video: Biçimsel Diller ve Soyut Makineler - 2.Ders (Düzenli İfadeler ve Düzenli Diller) 2024, Juni
Anonim

Den dorsale overflaten av sakrum er konveks og har en uregelmessig overflate som inkluderer median, mellomliggende og lateral sakral kam som representerer henholdsvis de sammensmeltede spinøse, artikulære og tverrgående prosesser. De dorsale sacroiliac leddbåndene er delt inn i dyp (kort) og overfladisk (lange) deler.

Med tanke på dette, hva slags bein er sakrummet?

De sakrum er en singel bein består av fem separate ryggvirvler som smelter sammen i voksen alder. Det danner grunnlaget for korsryggen og bekkenet. De sakrum er en konkav sphenoid bein som sitter nederst på ryggraden.

Ved siden av ovenfor, hva er dårligere enn sakrummet? De sakrum er en stor kileformet ryggvirvel ved dårligere enden av ryggraden. Den danner den solide basen av ryggraden der den krysser hoftebeina for å danne bekkenet. De sakrum er et veldig sterkt bein som støtter vekten av overkroppen når den spres over bekkenet og inn i bena.

Rett og slett, er halebenet en del av sakrummet?

De sakrum , noen ganger kalt sakral ryggraden (forkortet S1), er et stort, flatt trekantet ben plassert under L5 og mellom hoftebeina. Under sakrum er halebenet , kjent som halebein . De sakrum består av 5 sammensmeltede ryggvirvler, og 3 til 5 små bein smelter for å lage haleben.

I hvilken alder smelter sakrummet?

Plassering/artikulasjon Den øvre delen er forbundet med den siste korsryggen; den nederste delen, med halebenet (halebeinet). Hos barn består den vanligvis av fem uforbundne ryggvirvler som begynner å smelte mellom aldre 16 og 18 og er vanligvis helt smeltet sammen til et enkelt bein etter 26 år.

Anbefalt: