Innholdsfortegnelse:

Hva er komponentene i intervertebrale plater?
Hva er komponentene i intervertebrale plater?

Video: Hva er komponentene i intervertebrale plater?

Video: Hva er komponentene i intervertebrale plater?
Video: VERTEBRAL COLUMN ANATOMY (1/2) 2024, Juni
Anonim

Hver plate består av to deler: annulus fibrosus og nucleus pulposus

  • Annulus fibrose. Ringrommet er en solid dekklignende struktur som omslutter et gelignende senter nucleus pulposus .
  • Nucleus Pulposus . Midtdelen av hver intervertebral plate er fylt med en gelignende elastisk substans.
  • Endeplater.

Hva er intervertebrale plater laget av?

Intervertebrale plater består av en ytre fibrøs ring, annulus fibrosus disci intervertebralis, som omgir et indre gelaktig senter, nucleus pulposus. Annulus fibrosus består av flere lag (laminae) av fibrocartilage laget opp av både type I og type II kollagen.

Vet også, hvor mange intervertebrale plater er det? Det er en pute av fibrocartilage og hovedleddet mellom to ryggvirvler i ryggraden. Det er 23 plater i den menneskelige ryggraden: 6 i livmorhalsområdet (nakken), 12 i brystområdet (midtre rygg) og 5 i korsryggen (nedre del av ryggen).

Hva er intervertebrale disker laget av, og hva er deres funksjon?

Mellomvirvelskivene ha de følgende funksjoner : De gir demping for de virvler og redusere de stress forårsaket av påvirkning. Ved å beholde de ryggvirvler skilt fra hverandre, fungerer de som en type støtdemper for de ryggrad. De hjelper til med å beskytte de nerver som renner ned de ryggraden og mellom de ryggvirvler.

Har mellomvirvelskiver en blodtilførsel?

I voksen alder brusk endplate og plate seg selv normalt ha Nei blodårer av sine egne, men stole på blodforsyning av tilstøtende vev, for eksempel leddbånd og vertebral kroppen, for å transportere næringsstoffer og fjerne avfallsprodukter. Bare den ytre delen av plate er innervert.

Anbefalt: