Hva står initialene a1c for?
Hva står initialene a1c for?

Video: Hva står initialene a1c for?

Video: Hva står initialene a1c for?
Video: 3 Step Method Lowers A1c from DIABETIC TO NON-DIABETIC 2024, Juli
Anonim

A1c står for glykert hemoglobin. De A1c prosent måler hvor mye sukker som er festet til blodets hemoglobinprotein. De A1c testresultatet gir et mål på hvor godt kroppen din har kontrollert mengden sukker i blodet de siste to til tre månedene.

Bare det, hvorfor kalles det a1c?

Glukose-hemoglobin-delen av de røde blodcellene er kalt de A1c . De A1c måler prosentandelen av hemoglobin som har sukker knyttet til seg. De A1c viser hva din diabeteskontroll har vært de siste 3 månedene. En blodprøve som bruker glukosemonitoren viser deg hva blodsukkeret ditt er i det øyeblikket.

Videre, hva er et farlig nivå på a1c? Et normalt A1C -nivå er under 5,7%, et nivå på 5,7% til 6.4% indikerer prediabetes, og et nivå på 6.5% eller mer indikerer diabetes. Innenfor 5,7% til 6.4% prediabetes -området, jo høyere A1C er, desto større er risikoen for å utvikle type 2 -diabetes.

For det andre, hva representerer a1c?

An A1C test er en blodprøve som gjenspeiler gjennomsnittlige blodsukkernivåer de siste 3 månedene. De A1C testen kalles noen ganger hemoglobin A1C , HbA1c , glykert hemoglobin eller glykohemoglobintest. Hemoglobin er den delen av en rød blodcelle som fører oksygen til cellene.

Er HbA1c 7.1 normal?

An A1C nivå under 5,7 prosent vurderes vanlig . An A1C mellom 5,7 og 6,4 prosent signalerer prediabetes. Type 2 diabetes diagnostiseres når A1C er over 6,5 prosent. En vanlig A1C målet for personer med diabetes er mindre enn 7 prosent, sier Dodell.

Anbefalt: