Kan en bimodal fordeling være symmetrisk?
Kan en bimodal fordeling være symmetrisk?

Video: Kan en bimodal fordeling være symmetrisk?

Video: Kan en bimodal fordeling være symmetrisk?
Video: Population Pyramids Geography 2024, Juli
Anonim

Standard normal fordeling . Distribusjoner trenger ikke å være unimodal for å være det symmetrisk . De kan være bimodal (to topper) eller multimodale (mange topper). Følgende bimodal fordeling er symmetrisk , da de to halvdelene er speilbilder av hverandre.

I denne forbindelse kan en bimodal fordeling være normal?

Bimodal distribusjon : To topper. Data distribusjoner i statistikk kan har en topp, eller de kan har flere topper. Typen fordeling du er kanskje kjent med å se er normal distribusjon eller bjellekurve, som har en topp.

Ved siden av ovenfor, hva betyr det å ha en bimodal fordeling? Et datasett er bimodal hvis den har to moduser. Dette midler at det ikke er en eneste dataverdi som oppstår med den høyeste frekvensen. I stedet er det to dataverdier som knytter seg for å ha den høyeste frekvensen.

På denne måten kan en bimodal fordeling være skjev?

Bimodal : A. bimodal formen, vist nedenfor, har to topper. Denne formen kan vise at dataene har kommet fra to forskjellige systemer. EN skjev fordeling kan resultat når data samles inn fra et system med har en grense som null. Med andre ord har alle de innsamlede dataene verdier større enn null.

Hva betyr det når en fordeling er symmetrisk?

Symmetrisk fordeling oppstår når verdiene til variabler forekommer ved vanlige frekvenser og mener , median og modus forekommer på samme punkt. I grafform, symmetrisk fordeling vises ofte som en klokkekurve. Hvis det ble tegnet en linje som dissekerte midten av grafen, er den ville vise to sider som speiler hverandre.

Anbefalt: