Forbedrer vitamin D huden?
Forbedrer vitamin D huden?

Video: Forbedrer vitamin D huden?

Video: Forbedrer vitamin D huden?
Video: 8 Признаков, Что Вам Нужен Витамин D 2024, Juli
Anonim

Sunn Vitamin d nivåer kan bidra til å forhindre hud fra tidlig aldring, men det er en viktig grense. Park var enig i å bekrefte det Vitamin d er avgjørende for hud beskyttelse. Videre kalsitriol (den aktive formen av Vitamin d ) hjelper til hud cellevekst, reparasjon og metabolisme samt forhindrer hud aldring.

Er vitamin D bra for huden på samme måte?

I tillegg til generell helse, Vitamin d spiller en integrert rolle i hud beskyttelse og foryngelse. I sin aktive form som kalsitriol, Vitamin d bidrar til hud cellevekst, reparasjon og metabolisme. Det optimaliserer hudens immunsystem og hjelper til med å ødelegge frie radikaler som kan forårsake for tidlig aldring.

På samme måte, hvorfor er vitamin D viktig for huden? Vitamin d bidrar til å regulere immunsystemet og det nevromuskulære systemet. Vitamin d spiller også store roller i livssyklusen til menneskelige celler. Vitamin d er slik viktig at kroppen din klarer det selv - men først etterpå hud eksponering for tilstrekkelig sollys. Dette er et problem for mennesker i nordlige klima.

Ved siden av ovenfor, kan lavt vitamin D forårsake hudproblemer?

Vitamin D -mangel er forbundet med risikoen for psoriasis og atopisk dermatitt, og flere kliniske/observasjonsstudier har antydet den gunstige effekten av Vitamin d i behandlingen av disse 2 inflammatoriske skindisorders.

Gjør vitamin D mørkere hud?

Melanin reduserer hudens evne til å lage Vitamin d som respons på sollys. Noen studier viser at eldre voksne med mørkere hud har stor risiko for Vitamin d mangel.

Anbefalt: