Hva er en klinisk vurdering mental helse?
Hva er en klinisk vurdering mental helse?

Video: Hva er en klinisk vurdering mental helse?

Video: Hva er en klinisk vurdering mental helse?
Video: Hva er mental helse? 2024, Juni
Anonim

I forbindelse med denne artikkelen kan vi definere klinisk vurdering som evaluering av en persons fysiske, medisinske, kognitive, psykologiske (personlighet, følelser, tro og holdninger), og atferdsmessig historie og nåværende tilstand for å bestemme tilstedeværelsen av noen psykisk lidelse.

Dessuten, hva er inkludert i en mental helsevurdering?

De mental Helse test vurderer ditt emosjonelle velvære via en rekke spørsmål og inkluderer også en fysisk undersøkelse. EN vurdering av psykisk helse er designet for å: diagnostisere mental Helse tilstander som angst, depresjon, schizofreni, postnatal depresjon, spising lidelser og psykotiske sykdommer.

I tillegg, hva er forskjellen mellom en mental helsevurdering og en psykologisk evaluering? Psykologiske evalueringer derimot, ligner på a vurdering av psykisk helse , men de går langt mer i dybden med hensyn til din mental Helse og spesielt hvordan din personlighet manifesterer seg i dagligliv og relasjoner. Psykologiske evalueringer blir ofte levert av rettsmedisin psykologer.

For det andre, hva mener du med klinisk vurdering?

Klinisk vurdering er en måte å diagnostisere og planlegge behandling for en pasient som innebærer å evaluere noen for å finne ut hva som er galt. Der er mange typer psykologiske vurderinger som alle har sine egne styrker og svakheter.

Hva er forskjellen mellom klinisk vurdering og diagnose?

Klinisk diagnose er prosessen med å bruke evaluering data for å avgjøre om symptommønster personen presenterer med er i samsvar med diagnostisk kriterier for en spesifikk psykisk lidelse angitt i en etablert klassifiseringssystem som DSM-5 eller ICD-10 (begge vil bli beskrevet snart).

Anbefalt: