Hva er klinisk vurdering i sykepleie?
Hva er klinisk vurdering i sykepleie?

Video: Hva er klinisk vurdering i sykepleie?

Video: Hva er klinisk vurdering i sykepleie?
Video: Assessing Orthastatics - Clinical Nursing Skills @Level Up RN​ 2024, Juni
Anonim

Sykepleievurdering er innsamling av informasjon om en pasients fysiologiske, psykologiske, sosiologiske og åndelige status av en lisensiert Registrert Sykepleier . Sykepleievurdering brukes til å identifisere nåværende og fremtidige pasientbehov. Den inneholder anerkjennelse av normal versus unormal kroppsfysiologi.

Hva er en klinisk vurdering angående dette?

Klinisk vurdering er en måte å diagnostisere og planlegge behandling for en pasient som innebærer å evaluere noen for å finne ut hva som er galt. Det er mange typer psykologiske vurderinger som alle har sine egne styrker og svakheter.

Hvorfor er vurdering på samme måte viktig i sykepleie? De betydning av evaluering i omsorgsleveransen. evaluering er den første delen av sykepleie prosessen, og danner dermed grunnlaget for omsorgsplanen. Det grunnleggende kravet om nøyaktighet evaluering er å se pasientene helhetlig og dermed identifisere deres virkelige behov.

Med tanke på dette, hva er typer sykepleievurderinger?

En strukturert fysisk undersøkelse tillater sykepleier å få en komplett evaluering av pasienten. Observasjon/inspeksjon, palpasjon, perkusjon og auskultasjon er teknikker som brukes for å samle informasjon. Klinisk skjønn bør brukes for å avgjøre omfanget av evaluering nødvendig.

Hva er formålet med klinisk diagnose?

Klinisk diagnose er prosessen med å bruke vurderingsdata for å avgjøre om symptommønsteret personen presenterer er i samsvar med diagnostisk kriterier for en spesifikk psykisk lidelse angitt i et etablert klassifiseringssystem som DSM-5 eller ICD-10 (begge vil bli beskrevet snart).

Anbefalt: