Hvilken er hovedkjertelen hypothalamus eller hypofysen?
Hvilken er hovedkjertelen hypothalamus eller hypofysen?

Video: Hvilken er hovedkjertelen hypothalamus eller hypofysen?

Video: Hvilken er hovedkjertelen hypothalamus eller hypofysen?
Video: Hormonsystemet: Hormoner fra hypothalamus og hypofysen 2024, Juni
Anonim

De hypothalamus er kjent som herre sentralbord fordi det er den delen av hjernen som styrer det endokrine systemet. De hypofysen , som henger ved en tynn stilk fra hypothalamus , kalles hovedkjertel av kroppen fordi den regulerer aktiviteten til det endokrine kjertler.

Følgelig, er hypofysen hovedkjertelen?

De hypofysen blir ofte kalt hovedkjertel Fordi hormonene styrer andre deler av det endokrine systemet, nemlig skjoldbruskkjertelen kjertel , binyrene kjertler eggstokkene og testiklene. I noen tilfeller signalerer hypothalamus hypofysen å stimulere eller hemme hormonproduksjonen.

Spørsmålet er deretter hvilken kjertel som egentlig er hovedkjertelen, og hvordan regulerer den hypofysen? De hypofysen blir ofte kalt hovedkjertel fordi det styrer flere andre hormoner kjertler i kroppen din, inkludert skjoldbruskkjertelen og binyrene, eggstokkene og testiklene.

På samme måte blir det spurt, hvilken kjertel kalles hovedkjertelen?

De hypofysen er noen ganger kalt "mesteren " kjertel av det endokrine systemet fordi det styrer funksjonene til mange av de andre endokrine kjertler . De hypofysen er ikke større enn en ert, og ligger ved hjernefoten.

Hvor i hjernen er hypofysen?

De hypofysen ligger i hjerne , mellom hypothalamus og pineal kjertel , like bak nesebroen. Den er omtrent på størrelse med en ert og er festet til hjerne av en tynn stamme av blodårer og nervecellefremspring. Frontallappen er den største delen av hypofysen.

Anbefalt: