Hvor mange doser Zostavax er nødvendig?
Hvor mange doser Zostavax er nødvendig?

Video: Hvor mange doser Zostavax er nødvendig?

Video: Hvor mange doser Zostavax er nødvendig?
Video: Who Should Get the New Shingles Vaccine? 2024, Juli
Anonim

CDC anbefaler at friske voksne 50 år og eldre får to doser av Shingrix, med 2 til 6 måneders mellomrom. Shingrix gir sterk beskyttelse mot helvetesild og PHN. Shingrix er den foretrukne vaksinen Zostavax . Zostavax (zoster vaksine live) administreres subkutant som singel dose i deltoidregionen.

Deretter kan man også spørre: trenger zostavax en boost?

Zostavax er en vaksine for å beskytte mot helvetesild, en sykdom forårsaket av varicella-zoster-viruset, som også forårsaker vannkopper. Likevel, a booster har ikke blitt godkjent ennå, og vaksinen er fortsatt gitt i et enkelt engangsskudd.

er begge dosene Shingrix de samme? Shingrix er en 2- dose vaksine. Shingrix administreres som en 2- dose vaksineserie (0,5 ml hver) som en intramuskulær injeksjon. Den andre dose skal administreres når som helst mellom 2 og 6 måneder etter den første dose . Pasienter kan motta begge Shingrix og influensavaksinen samtidig.

På denne måten, hvor ofte trenger du å få helvetesild -vaksinen?

CDC gjør det imidlertid ikke ha en anbefaling for rutinemessig bruk av Zostavax hos mennesker 50 til 59 år. Beskyttelse mot dette helvetesild vaksine varer ca 5 år, så voksne vaksinert før de er 60 år kan det hende at de ikke blir beskyttet senere i livet når risikoen for helvetesild og dens komplikasjoner er størst.

Hvordan gir du Zostavax?

Administrer ZOSTAVAX som en enkelt 0,65 ml dose subkutant i deltoidregionen av overarmen. subkutant. ADMINISTRERE Umiddelbart etter rekonstitusjon for å minimere tap av potens. Kast rekonstituert vaksine hvis den ikke brukes innen 30 minutter.

Anbefalt: