Hvor befinner hormonreseptorer seg?
Hvor befinner hormonreseptorer seg?

Video: Hvor befinner hormonreseptorer seg?

Video: Hvor befinner hormonreseptorer seg?
Video: #C1155: BIO CIVAC: Therese Troseth Engan: Hvordan starte med Innovasjon? 2024, Juni
Anonim

EN hormonreseptor er et molekyl som binder seg til en bestemt hormon . Reseptorer for peptid hormoner har en tendens til å bli funnet på plasmamembranen til celler, mens reseptorer for lipidløselig hormoner finnes vanligvis i cytoplasma.

Hvor finner vi steroidhormonreseptorer her?

Steroidhormonreseptorer er funnet i kjernen, cytosol, og også på plasmamembranen til målceller. De er generelt intracellulære reseptorer (vanligvis cytoplasmatisk eller kjernefysisk) og initier signaltransduksjon for steroidhormoner som fører til endringer i genuttrykk over en tidsperiode på timer til dager.

Ved siden av ovenfor, hvor er ikke -steroide hormonreseptorer? EN ikke - steroidhormon binder seg med en reseptor på plasmamembranen til en målcelle. Deretter påvirker en sekundær messenger celleprosesser.

Ved siden av ovenfor, hvor er østrogenreseptorene plassert?

ERα finnes i endometrium, brystkreftceller, eggstokkens stromaceller og hypothalamus. Hos menn finnes ERα -protein i epitelet til de efferente kanalene.

Hva er funksjonen til hormonreseptorer?

Hormonreseptorer er proteiner som binder seg hormoner . Når den er bundet, vil hormon / reseptor kompleks starter en kaskade av cellulære effekter som resulterer i en viss endring av fysiologi og/eller atferd. Hormoner vanligvis krever reseptor bindende for å formidle en cellulær respons.

Anbefalt: