Hvilken situasjon vil øke risikoen for blodproppdannelse?
Hvilken situasjon vil øke risikoen for blodproppdannelse?

Video: Hvilken situasjon vil øke risikoen for blodproppdannelse?

Video: Hvilken situasjon vil øke risikoen for blodproppdannelse?
Video: Venøs blodpropp - den ukjente folkesykdommen 2024, Juni
Anonim

Røyking: Røyking påvirker sirkulasjonen og øker risikoen for å utvikle en blodpropp . Kreft: Noen former for kreft og kreftbehandling øke tendensen til blod til blodpropp . En tidligere DVT eller PE: Hvis du tidligere har hatt dyp venetrombose, er det mer sannsynlig at du har en fremtid blodpropp.

Hva øker risikoen for blodpropp?

Følgende faktorer øke din Fare for å utvikle en blodpropp : Fedme. Svangerskap. Immobilitet (inkludert langvarig inaktivitet, lange turer med fly eller bil)

hva er ulempene med blodpropp? Men noen ganger blodpropp dannes i blodet selv om det ikke er ytre skader, og blod fartøyer kan bli blokkert som følge av dette. Dette kan føre til farlige komplikasjoner som hjerteinfarkt eller slag.

På samme måte kan du spørre, hva er hovedårsaken til blodpropp?

Blodpropp kan også danne når din blod flyter ikke ordentlig. Hvis det samler seg i din blod blodkar eller hjerte, er det mer sannsynlig at blodplatene henger sammen. Atrieflimmer og dyp vene trombose (DVT) er to forhold der du beveger deg sakte blod kan forårsake koagulering problemer.

Hva forårsaker blodpropp i hjernen?

Iskemisk slag oppstår når a blodpropp blokkerer eller innsnevrer en arterie som fører til hjerne . EN blodpropp dannes ofte i arterier som er skadet av oppbygging av plakk (aterosklerose). Det kan forekomme i halspulsåre i nakken så vel som andre arterier.

Anbefalt: