Hva forårsaker amygdala skade?
Hva forårsaker amygdala skade?

Video: Hva forårsaker amygdala skade?

Video: Hva forårsaker amygdala skade?
Video: 2-Минутная Неврология: Миндалевидное Тело 2024, Juli
Anonim

Skader i voksenlivet til amygdala oppstår vanligvis som et resultat av en temporal lobektomi eller amygdalo-hippocampektomi som en del av kirurgisk behandling av medisinsk ubevegelig epilepsi. I de fleste av disse tilfellene er amygdala vil vise patologiske endringer som sklerose.

Tilsvarende, hva skjer hvis amygdala er skadet?

Folk har en tendens til å velge å unngå tap fremfor å skaffe seg gevinster-en oppførsel kjent som tap-aversjon. Men folk med skader til amygdala -En mandelformet del av hjernen som er involvert i følelser og beslutningstaking-er mer sannsynlig å ta større risiko med mindre potensielle gevinster, fant De Martinos studie.

Ved siden av ovenstående kan en skadet amygdala repareres? Nevrovitenskap og nevroplastisitet gir håp om at noen skade kan være reparert og gjenopprettet i restitusjon. Et betydelig område av hjernen, amygdala , aktiverer med stress og frykt og sender signaler og signaler gjennom hele hjernen for å aktivere stressresponsen.

I forhold til dette, hvordan påvirker amygdala vår oppførsel?

Følelser. De amygdala er en del av det limbiske systemet i hjernen, som er involvert i følelser og andre reaksjoner på stimuli. De amygdala er et behandlingssenter som er koblet til for å motta innkommende meldinger fra våre sanser og våre Indre organer. Det er sterkt involvert med forskjellige følelsesmessige reaksjoner.

Hva forårsaker dysfunksjon av amygdala?

Amygdala unormalitet er rapportert hos mange psykiatriske lidelser både hos barn og voksne pasienter. De fleste av disse lidelser er forbundet med angst, for eksempel generell angst lidelse (GAD), få panikk lidelse , posttraumatisk stress lidelse (PTSD), bipolar lidelse og depresjon.

Anbefalt: