Er eosinofiler involvert i allergiske reaksjoner?
Er eosinofiler involvert i allergiske reaksjoner?

Video: Er eosinofiler involvert i allergiske reaksjoner?

Video: Er eosinofiler involvert i allergiske reaksjoner?
Video: Mady Hornig foredrag 40 munutt inkl spm ME konferanse Styrn 2021 2024, Juni
Anonim

Alle tre cellene er involvert i patogenesen til allergisk sykdom. De patologiske rollene til eosinofiler , mastceller og basofiler i allergi er enten direkte eller indirekte knyttet til tilstedeværelsen av allergen -spesifikt IgE i allergisk enkeltpersoner.

Med tanke på dette, hva gjør eosinofiler i en allergisk reaksjon?

Regulere betennelse. For eksempel, eosinofiler spille en nøkkelrolle i symptomene på astma og allergi , som høysnue. Andre lidelser i immunsystemet også kan bidra til pågående (kronisk) betennelse.

Hvilken WBC er i tillegg ansvarlig for allergisk reaksjon? Basofiler er hovedsakelig ansvarlig for allergi og antigenrespons ved å frigjøre kjemisk histamin som forårsaker utvidelse av blodkar.

Når det gjelder dette, kan allergi forårsake høye eosinofiler?

Har en høy antall eosinofiler , en bestemt type hvite blodlegemer, kalles eosinofili . Den kan være forårsaket av vanlige ting som nasal allergi eller mer alvorlige tilstander, for eksempel kreft.

Er nøytrofiler involvert i allergiske reaksjoner?

Allergi er en prosess som innebærer aktivering av lymfocytter , makrofager , mastceller, basofiler, eosinofiler, nøytrofile og andre [7]. Det har vi tidligere vist nøytrofile isolert fra allergisk pasienter produserer en funksjonell respons til de Ags som gir kliniske symptomer [7].

Anbefalt: