Innholdsfortegnelse:

Hva er sårskylling?
Hva er sårskylling?

Video: Hva er sårskylling?

Video: Hva er sårskylling?
Video: IRIG-8 Wound Irrigation System Trial 2024, Juli
Anonim

Sår vanning er den jevne flyt av en løsning på tvers av en åpen sår overflaten å oppnå sår hydrering, for å fjerne dypere rusk og for å hjelpe til med den visuelle undersøkelsen. Når den utføres riktig, sår vanning kan hjelpe til sår helbredelse fra de indre vevslagene utover til hudoverflaten.

Vet du også, hva er fordelene med sårvanning?

Sårvanning har mange viktige funksjoner:

  • fjerner mobilrester som er løst hengende.
  • fjerne overflatebakterier.
  • fjerner såreksudat.
  • fjerner aktuelle midler og bandasjerester.

Er også vanning av sår en steril prosedyre? Sår vanning er en aseptisk prosedyre Så det å vaske hender, bruke hansker, ansiktsmaske og øyebeskyttelse bidrar til å unngå forurensning sår og også beskytte leverandøren mot eksponering av kroppsvæske.

På denne måten vanner du sår?

Inndren forsiktig en sakte, jevn strøm av vanning løsning inn i sår til sprøyten tømmes. Sørg for at løsningen renner fra det rene vevet til det skitne området på sår for å forhindre kontaminering av rent vev med ekssudat. Sørg for at løsningen når alle områder av sår.

Hva er kirurgisk skylling?

Artroskopisk skylling . Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. Vasking eller rensing av innholdet (blod, væske eller løst rusk) inne i et fellesrom betegnes vanligvis som artroskopisk skylling . Skylling er et generelt begrep som refererer til terapeutisk vask, rengjøring eller skylling.

Anbefalt: