Hvorfor var influensaen i 1918 så dødelig?
Hvorfor var influensaen i 1918 så dødelig?

Video: Hvorfor var influensaen i 1918 så dødelig?

Video: Hvorfor var influensaen i 1918 så dødelig?
Video: The Internationale (Anthem of RSFSR 1918-1922) - 1918 rare recording | Интернационал 1918 2024, Juli
Anonim

Forskere gir flere mulige forklaringer på den høye dødeligheten 1918 influensapandemi . Noen analyser har vist at viruset er spesielt dødelig fordi det utløser en cytokinstorm, som herjer det sterkere immunsystemet til unge voksne.

Spørsmålet er også hva som gjorde influensaepidemien i 1918 så dødelig?

De fant ut at et humant H1 -virus som hadde sirkulert blant mennesker siden rundt 1900 hentet genetisk materiale fra en fugl influensa virus like før 1918 og dette ble dødelig pandemisk belastning. Eksponering for tidligere stammer av influensa virus gir en viss beskyttelse mot nye stammer.

Hvorfor er influensa så dødelig? Taege sa en av de farligste komplikasjonene som kan skyldes influensa er bakteriell lungebetennelse. Lungebetennelse er en lungeinfeksjon der luftveiene blir betent og luftsekkene i lungene blir fylt med væske - og det kan være dødelig.

Ved siden av dette, hvorfor spredte influensaen seg i 1918 så raskt?

EN pandemi oppstår når en helt ny og virulent influensa virus, som immunsystemet ikke tidligere har sett, kommer inn i befolkningen og sprer seg verdensomspennende. Vanlig sesongmessig influensa virus binder seg vanligvis bare til celler i øvre luftveier-nesen og halsen-det er derfor de overfører Enkelt.

Hvor mange mennesker døde av influensaen i 1918?

50 millioner

Anbefalt: