Er diabetes et sosialt problem?
Er diabetes et sosialt problem?

Video: Er diabetes et sosialt problem?

Video: Er diabetes et sosialt problem?
Video: #EASD2021 Management of type 1 diabetes in adults. A consensus report by the ADA and EASD 2024, Juli
Anonim

Kvalitative undersøkelser av mennesker med diabetes lever med lav inntekt tyder på at de sliter med å overleve, enn si administrere sine diabetes . Nåværende forskning har vist det sosiale problemer er forbundet med den uforholdsmessige utviklingen av kroniske tilstander og utfordringer som oppstår når man håndterer dem.

Hva er de sosiale faktorene ved diabetes?

Mange type 2 diabetes inngrep er begrenset i deres evne til å redegjøre for påvirkning av fysisk og sosiale faktorer (for eksempel lav inntekt, usikkerhet i sysselsettingen, lav utdannelse og dårlige levekår) om atferdspraksis.

Spørsmålet er deretter, hvordan påvirker diabetes en persons liv? Aspekter av liv med diabetes det kan påvirke kvaliteten på liv inkluderer: De uendelige kravene til diabetes omsorg, for eksempel å spise nøye, trene, overvåke blodsukkeret og planlegge og planlegge. Symptomer på lav eller svært høy blodsukker. Frykt for eller virkeligheten av komplikasjoner.

Hvilken innvirkning har type 2 -diabetes på samfunnet?

Diabetes legger en betydelig økonomisk byrde på samfunn og er en av de dyreste kroniske sykdommene, og stod for 245 milliarder dollar i økonomiske kostnader i 2012 alene for diagnostiserte tilfeller, inkludert 176 milliarder dollar i direkte medisinske kostnader og 69 milliarder dollar i redusert produktivitet.

Hvordan påvirker diabetes et barns sosiale utvikling?

Jo yngre barn med diabetes , jo større er den sannsynlige virkningen på foreldrenes psykososiale funksjon [50, 52]. Foreldre til små barn med T1D har økt risiko for depresjon, angst og sykdomsspesifikke indikatorer på velvære som pediatrisk foreldrespenning og frykt for hypoglykemi.

Anbefalt: