Hva står Nafld for?
Hva står Nafld for?

Video: Hva står Nafld for?

Video: Hva står Nafld for?
Video: New gene sites discovered affecting nonalcoholic fatty liver disease (NAFLD) 2024, Juni
Anonim

Ikke-alkoholholdig fettleversykdom (NAFLD) er en svært vanlig lidelse og refererer til en gruppe tilstander der det er opphopning av overflødig fett i leveren til mennesker som drikker lite eller ingen alkohol. Den vanligste formen for NAFLD er en ikke -alvorlig tilstand som kalles fettlever.

Hvor alvorlig er en fettlever derav?

Enkel fettlever vanligvis ikke får dårlig nok til å forårsake lever skade eller komplikasjoner. Betennelse og lever celleskade kan forårsake fibrose eller arrdannelse i lever . NASH kan føre til skrumplever eller lever kreft.

Man kan også spørre, hva er forskjellen mellom fettleversykdom og NASH? Som diskutert tidligere, forskjell mellom isolert, alkoholfritt fettlever og steatohepatitt ( NASH ) er tilstedeværelsen av betennelse og skader til lever celler i NASH ; i begge lever har økt mengden fett. Isolert fettlever utvikler seg ikke til viktig leversykdom.

Dessuten kan fettlever herdes?

Den kan føre til mye mer alvorlige tilstander, inkludert skrumplever og lever fiasko. Den gode nyheten er det fettlever sykdom kan bli omvendt-og jevn helbredet -hvis pasienter iverksetter tiltak, inkludert 10% vedvarende tap i kroppsvekt.

Hva forårsaker fettlever?

Årsaker til fettlever Overskytende fett lagres i leverceller, hvor det akkumuleres og forårsaker fett leversykdom . Denne oppbyggingen av fett kan skyldes en rekke ting. For eksempel kan det å drikke for mye alkohol forårsake alkoholholdig fett leversykdom . Dette er den første fasen av alkoholrelatert leversykdom.

Anbefalt: