Hva er gyri?
Hva er gyri?

Video: Hva er gyri?

Video: Hva er gyri?
Video: Hva er dyrlegehjelpen, film 1. 2024, Juli
Anonim

EN gyrus (flertall: gyri ) er en ås på overflaten av hjernen. Hver ås er omgitt av sprekker kjent som sulci (entall: sulcus). Gyri er unike strukturer som har en viktig evolusjonær funksjon; de øker hjernens overflate opp til imponerende 2000 centimeter i kvadrat.

Dessuten, hva er funksjonen til gyri?

Gyri (entall: gyrus) er brettene eller støtene i hjernen og sulci (entall: sulcus) er fordypningene eller sporene. Bretting av hjernebark skaper gyri og sulci som skiller hjerneområder og øker hjernens overflate og kognitive evne.

Ved siden av ovenfor, hva er forskjellen mellom sulcus og gyrus? Men det er en forskjell mellom de to. Gyrus eller dens flertallsuttrykk gyri , er begrepet som brukes for den fremtredende hevingen eller utoverfoldingen i hjerne. Disse hevede åsene er det du kaller som gyri . På den andre siden, sulcus , eller sulci i flertall, er depresjonen eller den innadvendte folden sett i hjerne.

Når det gjelder dette, hva er en gyri i anatomi?

I nevroanatomi, a gyrus (pl. gyri ) er en ås på hjernebarken. Den er vanligvis omgitt av en eller flere sulci (fordypninger eller furer; sg. Sulcus).

Hva er en sulcus i hjernen?

Sulci , sporene og gyri, brettene eller åsene, utgjør den brettede overflaten av hjernebarken. EN sulcus er et grunnere spor som omgir en gyrus. En sprekk er en stor fure som deler hjerne inn i lober og også inn i de to halvkule som den langsgående sprekk.

Anbefalt: