Hva er leddstøtten?
Hva er leddstøtten?

Video: Hva er leddstøtten?

Video: Hva er leddstøtten?
Video: Beregning av støttereaksjonene av strålen på to støtter 2024, Juli
Anonim

De artikulær overflater er belagt med hyalinbrusk. I livmoderhalsen i ryggraden, artikulær prosesser utgjør samlet leddstøtter . Dette er de benete overflatene som palperes like lateralt som de spinøse prosessene.

Hva er hensikten med de overlegne underordnede leddfasettene her?

De tverrgående og spinøse prosessene fungerer som viktige muskelfeste steder. EN overlegen artikkel prosessen strekker seg eller vender oppover, og en dårligere ledd behandle ansikter eller prosjekter nedover på hver side av ryggvirvlene.

Videre, hvor mange leddfasetter er det? Hver ryggvirvel har to sett med fasett ledd. Ett par vender oppover (overlegen artikulær fasett ) og en nedover (dårligere artikulær fasett ). Der er en ledd på hver side (høyre og venstre).

Rett og slett, hva er overlegen leddprosess?

: a prosess av en ryggvirvel som ligger på hver side av nevralbuen og rager oppover og artikulerer med en dårligere leddprosess av den neste mer kraniale ryggvirvelen Den tverrgående prosess er mye modifisert som en bred, skrånende masse som stikker sideveis ut fra kroppen, pedikelen og overlegen leddprosess . -

Hvor mange leddprosesser har ryggvirvlene?

De leddete ryggvirvlene gir en sterk støtte for kroppen. Det er syv prosesser projiserer fra vertebra; en spinøs prosess, to tverrgående prosesser, og fire leddprosesser.

Anbefalt: