Hva er levermetastatisk sykdom?
Hva er levermetastatisk sykdom?

Video: Hva er levermetastatisk sykdom?

Video: Hva er levermetastatisk sykdom?
Video: What is Metastatic Liver Cancer? 2024, Juli
Anonim

EN levermetastase er en kreftsvulst som har spredt seg til lever fra en kreft som startet et annet sted i kroppen. Det kalles også sekundær leverkreft . De kreft celler funnet i a metastatisk lever svulst er ikke lever celler.

Så, hva er overlevelsesraten for metastatisk leverkreft?

Metastatisk behandling av leverkreft Når leverkreft metastaserer, sprer det seg oftest til lunger og bein. Den femårige overlevelsesraten for en pasient hvis leverkreft har spredt seg til omkringliggende vev, organer og/eller lymfeknuter er estimert til 11 prosent.

På samme måte sprer kreft seg til leveren? Om noen få svulst typer, slik som tykktarmskreft, karsinoid og hepatocellulært karsinom (HCC), metastase er begrenset til lever . De fleste svulster som metastaserer til lever , for eksempel bryst og lunge kreft , spre til andre nettsteder samtidig.

På samme måte blir det spurt om metastatisk leverkreft er dødelig?

Noen leverkreft er vanskelig å kurere. Hoved leverkreft er sjelden påviselig tidlig, når det er som mest behandles . Sekundær eller metastatisk leverkreft er vanskelig å behandle fordi den allerede har spredd seg. De leveren komplekse nettverk av blodårer og galleganger gjør kirurgi vanskelig.

Hvordan behandles metastatisk leverkreft?

Behandlingsalternativer inkluderer ablasjon, embolisering eller begge deler for levertumoren. Andre alternativer kan omfatte målrettet terapi, immunterapi, cellegift (enten systemisk eller ved hepatisk arterieinfusjon), og/eller strålebehandling.

Anbefalt: