Hva er epidemiologiske variabler?
Hva er epidemiologiske variabler?

Video: Hva er epidemiologiske variabler?

Video: Hva er epidemiologiske variabler?
Video: Avhengige og uavhengige variabler 2024, Juli
Anonim

Korrelasjonen av epidemiologiske variabler . De variabler undersøkt i forhold til deres forvirrende sammenhenger inkluderer røyking; inntak av alkohol, kaffe, kjøtt, grønnsaker og frukt; kroppsmasseindeks; utdanning og alder. De variabler med størst innvirkning på andre er alder og utdanning.

Hva er epidemiologiske faktorer her?

1: Epidemiologiske faktorer Hendelser, kjennetegn eller andre definerbare enheter som har potensial til å medføre en endring i en helsetilstand eller andre definerte utfall.

I tillegg, hva er de tre typene epidemiologiske studier? De to vanligste typene observasjonsstudier er kohortstudier og case-kontrollstudier; en tredje type er tverrsnittsstudier.

  • Kohortstudie. En kohortstudie ligner i konseptet på den eksperimentelle studien.
  • Case-control studie.
  • Tverrsnittsstudie.

Hva er 5 W i epidemiologi?

Imidlertid har epidemiologer en tendens til å bruke synonymer for fem W . oppført ovenfor: definisjon av sak, person, sted, tid og årsaker/risikofaktorer/overføringsmåter. Beskrivende epidemiologi dekker tid, sted og person. Å samle og analysere data etter tid, sted og person er ønskelig av flere grunner.

Hva er en eksponeringsvariabel i epidemiologi?

Å velge Eksponering og utfall Variabler . De eksponeringsvariabel er den variabel som du forutsier vil ha effekt på utfallet variabel , så under studiet vil du endre eksponeringsvariabel for å måle hvilke endringer som skjer i utfallet variabel.

Anbefalt: