Innholdsfortegnelse:

Hva er fremmede variabler?
Hva er fremmede variabler?

Video: Hva er fremmede variabler?

Video: Hva er fremmede variabler?
Video: Why Surgery Should Be Your Last Resort — Abdominal Fistula's and When Surgeries Go Wrong 2024, Juli
Anonim

Eksterne variabler er noen variabler at du ikke med vilje studerer i eksperimentet eller testen din. Når du kjører et eksperiment, ser du etter et variabel (den uavhengige variabel ) har en effekt på en annen variabel (den avhengige variabel ). Disse uønskede variabler er kalt fremmede variabler.

Ved siden av dette, hva er eksempler på fremmede variabler?

Det er fire typer fremmede variabler:

  • Situasjonsvariabler. Dette er aspekter av miljøet som kan påvirke deltakerens oppførsel, f.eks. støy, temperatur, lysforhold, etc.
  • Deltaker / Person Variabel.
  • Eksperimenter / etterforsker effekter.
  • Etterspørselsegenskaper.

Tilsvarende, hvilke problemer presenterer fremmede variabler i forskning? Eksterne variabler utgjør et problem fordi mange av dem er sannsynligvis vil ha en viss effekt på den avhengige variabel . For eksempel vil deltakernes helse påvirkes av mange andre ting enn om de engasjerer seg i uttrykksfull skrift.

Angående dette, hva er forvirrende eksterne variabler?

Utenfor og forvirrende variabler . Eksterne variabler er de som produserer en assosiasjon mellom to variabler som ikke er årsakssammenheng. Forvirrende variabler ligner på fremmede variabler forskjellen er at de påvirker to variabler som ikke er uriktig relatert.

Hva er forskjellen mellom fremmede og forvirrende variabler?

Så, fremmede variabler påvirke din avhengige variabel på en eller annen måte, og hva du virkelig ønsker er for den uavhengige variabel å være den eneste som påvirker din avhengige variabel . EN forvirrende variabel er en fremmed variabel som er relatert til din uavhengige variabel og kan påvirke din avhengige variabel.

Anbefalt: