Kan blæksprutte kamuflere i en stue?
Kan blæksprutte kamuflere i en stue?

Video: Kan blæksprutte kamuflere i en stue?

Video: Kan blæksprutte kamuflere i en stue?
Video: Установка инсталляции унитаза. Душевой трап. ПЕРЕДЕЛКА ХРУЩЕВКИ от А до Я. #18 2024, Juli
Anonim

Blæksprutte overleve ved å kunne blande seg inn i omgivelsene gjennom kamuflere . Richard Hammond setter dette på prøve og eksperimenterer om fisken er i stand til det kamuflere i en tank satt opp som en stue.

Hvordan kamuflerer en blekksprut i forhold til dette?

Blæksprutte kontroll kamuflere ved hjernens direkte virkning på spesialiserte hudceller som kalles kromatoforer, som fungerer som biologiske farge "piksler" på et mykt huddisplay. Blæksprutte har opptil millioner av kromatoforer, som hver kan utvides og trekkes sammen for å produsere lokale endringer i hudkontrast.

Videre, hvordan vet blekksprut hvilken farge han skal bytte til? Annerledes farger er bare forskjellige bølgelengder av lys, så organismer liker blekksprut kan fortsatt være i stand til å skille farger ved å justere fokus for linsen i øynene deres, fordi linsens bøyelys av forskjellige bølgelengder forskjellig.

På denne måten liker blæksprutte å kose?

Til tross for navnet deres, blekksprut er ikke fisk. Men i motsetning til nesten all fisk, a blekksprut kan kose.

Kan du ha en blekksprut?

Blæksprutte Hold armene utilgjengelige for krabbeklør! Mange vil gjerne beholde blekksprut som kjæledyr . Dette er ganske enkelt i Storbritannia og Europa som arter av blekksprut som Sepia officinalis den 'europeiske blekksprut 'finnes der. Det anbefales ikke som en kjæledyr.

Anbefalt: