Hva er periaqueductal gråstoff?
Hva er periaqueductal gråstoff?

Video: Hva er periaqueductal gråstoff?

Video: Hva er periaqueductal gråstoff?
Video: 2-Minute Neuroscience: Periaqeuductal Gray (PAG) 2024, Juli
Anonim

De periaqueductal grå er den grå materie plassert rundt den cerebrale akvedukten i tegmentum i mellomhjernen. Den projiserer til nucleus raphe magnus, og inneholder også synkende autonome områder. Denne regionen har blitt brukt som mål for hjernestimulerende implantater hos pasienter med kroniske smerter.

Med tanke på dette, hva er funksjonen til periaqueductal grå i hjernestammen?

De periaqueductal grå (PAG) er en anatomisk og funksjonell grensesnittet mellom forhjernen og det nedre hjernestamme og har en major rolle i integrerte atferdsmessige reaksjoner på indre (f.eks. smerte) eller eksterne (f.eks. trussel) stressfaktorer.

Hva er PAG i hjernen? Periaqueductal grå, eller PAG , er et område med grå substans som finnes i mellomhjernen. De PAG omgir den cerebrale akvedukten (derav navnet periaqueductal) og opptar en kolonne med hjernestamme som strekker seg omtrent 14 mm lang.

Dessuten, hva betyr periaqueductal?

Medisinsk Definisjon av periaqueductal : av, relatert til eller å være den grå substansen som omgir akvedukten til Sylvius.

Hva er den synkende smertestien?

Kretsen som består av periaqueductal grå (PAG) materie i den øvre hjernestammen, locus coeruleus (LC), nucleus raphe magnus (NRM) og nucleus reticularis gigantocellularis (Rgc) bidrar til synkende smerte undertrykkelse sti , som hemmer innkommende smerte informasjon på ryggmargen

Anbefalt: