Er molluscum contagiosum en vorte?
Er molluscum contagiosum en vorte?

Video: Er molluscum contagiosum en vorte?

Video: Er molluscum contagiosum en vorte?
Video: ИНФЕКЦИИ ИЛИ ЗАБОЛЕВАНИЯ, ПЕРЕДАВАЕМЫЕ ПОЛОВЫМ ПУТЕМ (ЗППП) ПОЛОСТИ РТА И ОРАЛЬНОГО ПОЛА 2024, Juni
Anonim

Molluscum contagiosum og vorter er godartede epidermale utbrudd som skyldes virusinfeksjoner i huden. Molluscum contagiosum (MC) og vorter er godartede epidermale utbrudd som skyldes virusinfeksjoner i huden. De er ofte påvist i primærhelsetjenesten.

Holder man dette, er molluscum contagiosum det samme som vorter?

De bemerkelsesverdige forskjellene selv om vorter er forårsaket av det vanlige viruset HPV som også kan overføres seksuelt, molluscum contagiosum vorter er forårsaket av et virus relatert til kopper. Samtidig som vorter vises ofte på håndflatene og fotsålene, bløtdyr lesjoner kan forekomme hvor som helst på kroppen.

Vet også, hva er den raskeste måten å bli kvitt molluscum contagiosum? fjerne det smittsomme senteret ved å klemme på støtene med en skalpell eller pinsett. fjerne vokser ved å fryse dem eller skrape dem av med et skarpt instrument. påføring av et kjemisk middel eller krem, for eksempel salisylsyre, tretinoin, kantaridin eller annen vortemedisin.

Herav, kan du bruke vortefjerner på molluscum contagiosum?

Salisylsyre, for eksempel den som finnes i forbindelse W (reseptfri) (OTC), som er et kjent hjelpemiddel i fjerning av vorter , kan også være fordelaktig i fjerne lesjonene forårsaket av Molluscum Contagiosum.

Hva skyldes molluscum?

Bløtdyr contagiosum er forårsaket av et virus ( bløtdyr contagiosum virus) som er en del av koppevirusfamilien. Viruset smitter gjennom direkte kontakt og er mer vanlig hos barn. Imidlertid kan viruset også spres ved seksuell kontakt og kan forekomme hos mennesker med nedsatt immunforsvar.

Anbefalt: