Hva slags kreft er MALT lymfom?
Hva slags kreft er MALT lymfom?

Video: Hva slags kreft er MALT lymfom?

Video: Hva slags kreft er MALT lymfom?
Video: Skiutleie: Hva slags størrelse er du? 2024, Juli
Anonim

MALT lymfom (MALToma) er en form for lymfom som involverer slimhinne-assosiert lymfoid vev (MALT), ofte i magen, men praktisk talt alle slimhinnesteder kan rammes. Det er en kreft som stammer fra B -celler i randsonen til MALT, og kalles også ekstranodalt marginal sone B -cellelymfom.

På samme måte er MALT -lymfom kreft?

MALT lymfom er en sakte voksende type ikke-Hodgkin lymfom . Som alle lymfomer , det er en kreft av lymfesystemet, som er en del av kroppens immunsystem. Det utvikler seg når hvite blodlegemer kalt B-lymfocytter blir unormale og begynner å vokse på en ukontrollert måte.

For det andre, er gastrisk MALT -lymfom herdbart? Heldigvis, gastrisk MALT lymfom er en veldig behandles kreft med en utmerket prognose . Når det er sagt, kan det være skremmende å få diagnosen kreft. I tillegg kan behandlinger være forbundet med bivirkninger, spesielt tretthet.

Videre, hvordan behandles maltlymfom?

Det monoklonale antistoffet, rituximab kan også brukes, enten alene eller i kombinasjon med cellegift. Personer med gastrisk MALT -lymfom som er infisert med H. pylori kan oppnå langvarig remisjon i de fleste tilfeller når infeksjonen er effektivt behandlet med antibiotika. Disse arbeider for å krympe lymfom.

Hvor vanlig er MALT -lymfom?

MALT lymfom Er mest felles type marginal sone lymfom , men det er det fortsatt sjelden . Bare rundt 8 av 100 mennesker diagnostisert med ikke-Hodgkin lymfom ha MALT lymfom . MALT lymfom kan utvikle seg nesten hvor som helst i kroppen, men det utvikler seg oftest i magen.

Anbefalt: