Hva er definisjonen på Raynauds?
Hva er definisjonen på Raynauds?

Video: Hva er definisjonen på Raynauds?

Video: Hva er definisjonen på Raynauds?
Video: Raynaud's Phenomenon | NCLEX 2024, Juli
Anonim

Raynauds fenomen: En tilstand som resulterer i misfarging av fingre og/eller tær når en person utsettes for endringer i temperatur (kald eller varm) eller følelsesmessige hendelser. Misfarging av huden oppstår fordi unormal spasme i blodårene forårsaker redusert blodtilførsel.

På samme måte kan man spørre hvor alvorlig er Raynauds sykdom?

Raynauds er en lidelse i blodårene, vanligvis i fingre og tær. I svært sjeldne, alvorlig i tilfeller kan tap av blodstrøm forårsake sår eller vevsdød, men vanligvis Raynauds er ikke farlig -Det er bare smertefullt og frustrerende.

Tilsvarende, hva er forskjellen mellom Raynauds syndrom og Raynauds sykdom? Raynaud syndrom , også kjent som Raynauds fenomen , er en medisinsk tilstand der spasmer i arterier forårsaker episoder med redusert blodstrøm. De to hovedtypene er primære Raynauds , når årsaken er ukjent, og sekundær Raynauds , som oppstår som et resultat av en annen tilstand.

Tilsvarende, hva utløser Raynauds syndrom?

Årsaker av sekundær Raynauds Sykdommer i arteriene: Aterosklerose, oppbygging av plakk i blodårene eller Buerger syndrom , en lidelse der blodkar i hender og føtter blir betente, kan forårsake Raynauds symptomer. Primær pulmonal hypertensjon har også vært knyttet til sykdom.

Hvordan vet du om Raynauds er primær eller sekundær?

Et stort klinisk skille mellom hoved og sekundære Raynauds er at pasienter med primære Raynauds fenomen ikke får digitale sår, koldbrann, eller tegn av vevsskade. Bare omtrent en tredjedel av sklerodermipasienter med alvorlig sekundære Raynauds utvikle iskemiske digitale sår.

Anbefalt: