Hva er forskjellen mellom Raynauds sykdom og Raynauds syndrom?
Hva er forskjellen mellom Raynauds sykdom og Raynauds syndrom?

Video: Hva er forskjellen mellom Raynauds sykdom og Raynauds syndrom?

Video: Hva er forskjellen mellom Raynauds sykdom og Raynauds syndrom?
Video: 4 Signs You Have Raynaud's Disease | You Look Okay To Me 2024, Juli
Anonim

Raynaud syndrom , også kjent som Raynauds fenomen , er en medisinsk tilstand der spasmer i arterier forårsaker episoder med redusert blodstrøm. De to hovedtypene er primære Raynauds , når årsaken er ukjent, og sekundær Raynauds , som oppstår som et resultat av en annen tilstand.

Hvor alvorlig er Raynauds sykdom derfor?

Raynauds er en lidelse i blodårene, vanligvis i fingre og tær. I svært sjeldne tilfeller, alvorlig i tilfeller kan tap av blodstrøm forårsake sår eller vevsdød, men vanligvis Raynauds er ikke farlig -Det er bare vondt og frustrerende.

Ved siden av ovenfor, hva er Raynauds sykdom og hva er mulige årsaker og behandlinger? Sykdommer av de arterier: Aterosklerose, oppbygging av plakk i blodårene eller Buerger syndrom , a lidelse hvor blodårene befinner seg de hender og føtter blir betente, kan forårsake Raynauds symptomer . Eksponering for visse stoffer: Røyking innsnevrer blodårene og er en mulig på grunn av Raynauds.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom Raynauds sykdom og Raynauds fenomen?

Hoved Raynauds (eller Raynauds sykdom ) skjer uten noen annen sykdom bak. Symptomene er ofte milde. Sekundær Raynauds ( Raynauds syndrom, Raynauds fenomen ) skjer som et resultat av en annen sykdom.

Hva utløser Raynauds sykdom?

Med Raynauds , arterier til fingre og tær går i vasospasme når de utsettes for kulde eller stress, innsnevrer fartøyene og begrenser blodtilførselen midlertidig. Over tid kan disse små arteriene tykne litt, noe som begrenser blodstrømmen ytterligere. Det er mest sannsynlig med kalde temperaturer avtrekker et angrep.

Anbefalt: