Hva er forskjellen mellom hvordan sigdcelleanemi er arvet versus hvordan best sykdom arves?
Hva er forskjellen mellom hvordan sigdcelleanemi er arvet versus hvordan best sykdom arves?

Video: Hva er forskjellen mellom hvordan sigdcelleanemi er arvet versus hvordan best sykdom arves?

Video: Hva er forskjellen mellom hvordan sigdcelleanemi er arvet versus hvordan best sykdom arves?
Video: Sickle Cell Disease, Animation 2024, September
Anonim

Beskriv forskjellen mellom hvordan sigdcelleanemi arves mot hvordan Best sykdom arves . Hva forårsaker dette forskjell ? De er begge plassert på kromosom 11, men SCD er en recessiv trekk mens Beste er en dominerende trekk.

Med tanke på dette, hvordan arves sigdcelleanemi?

Sigdcelleanemi er arvet i et autosomalt recessivt mønster, noe som betyr at begge kopiene av genet i hver celle har mutasjoner. I forhold til sigdcelleanemi , en person som bærer en kopi av den muterte genet sies å være en bærer for tilstanden, eller å ha sigdcelle trekk.

Deretter er spørsmålet, hva er forskjellen mellom sigdcelleanemi og sigdcelleegenskapsquizlet? Folk som har sykdom arve 2 eksemplarer av genet-ett fra hver forelder. De sigdcelle genet får kroppen til å lage unormalt hemoglobin. 2 kopier er nødvendig for å få det unormale hemoglobinet som finnes i sigdcelleanemi . Personer som bare arver 1 kopi av de sigdcelle genet har sigdcelleegenskap.

Man kan også spørre, er sigdcelleanemi autosomal eller sexlinket?

Sigdcelleanemi er en genetisk tilstand som har en autosomalt recessivt arvemønster. Dette betyr at tilstanden ikke er knyttet til kjønnskromosomene.

Hva er forventet levealder for en person med sigdcellesykdom?

Levetid Knyttet til omsorgsvedlikehold og familieinvolvering. (WASHINGTON, 4. oktober 2016) - Med en nasjonal median forventet levealder på 42–47 år, mennesker med sigdcellesykdom (SCD) står overfor mange utfordringer, inkludert alvorlige smerteepisoder, hjerneslag og organskader.

Anbefalt: