Hva er DNA -sekvensen for sigdcelleanemi?
Hva er DNA -sekvensen for sigdcelleanemi?

Video: Hva er DNA -sekvensen for sigdcelleanemi?

Video: Hva er DNA -sekvensen for sigdcelleanemi?
Video: How CRISPR lets you edit DNA - Andrea M. Henle 2024, September
Anonim

HBB-genet koder for hemoglobin, et protein i rødt blod celler ? som frakter oksygen rundt i kroppen. EN mutasjon i HBB resulterer i en endring i en av basene? i DNA ? sekvens fra en A til en T. Dette endrer deretter aminosyren? i hemoglobinproteinet fra glutaminsyre til valin.

Også spurt, hvilken type DNA -mutasjon forårsaker sigdcelleanemi?

Sigdcelleanemi er resultatet av et poeng mutasjon , en endring i bare ett nukleotid i genet for hemoglobin. Dette mutasjonsårsaker hemoglobinet i rødt blod celler å forvrenge til en sigd form når de er deoksygenert. De sigd -formet blod celler tette i kapillærene, kutte av sirkulasjonen.

Vet også, hvordan er sigdcelleanemi relatert til protein? Sigdcelleanemi er en genetisk sykdom med alvorlige symptomer, inkludert smerter og anemi . De sykdom er forårsaket av en mutert versjon av genet som bidrar til å lage hemoglobin - a protein som bærer oksygen i rødt blod celler.

Deretter kan man også spørre, hvordan er DNA ansvarlig for sigdcelleanemi?

Sigdcelle Sykdommen er forårsaket av en mutasjon i hemoglobin-beta genet funnet på kromosom 11. Hemoglobin transporterer oksygen fra lungene til andre deler av kroppen. Disse strukturene forårsaker rødt blod celler å bli stiv, forutsatt at sigd form.

Hvordan har sigdcelleanemi utviklet seg?

Vanligvis lager begge genene et normalt hemoglobinprotein. Når noen arver to mutante kopier av hemoglobingenet, forårsaker den unormale formen av hemoglobinproteinet det røde blodet celler å miste oksygen og deformere seg til en sigd form i perioder med høy aktivitet. Dette er sigdcelleanemi.

Anbefalt: