Hva er forskjellen mellom Crest syndrom og sklerodermi?
Hva er forskjellen mellom Crest syndrom og sklerodermi?

Video: Hva er forskjellen mellom Crest syndrom og sklerodermi?

Video: Hva er forskjellen mellom Crest syndrom og sklerodermi?
Video: Scleroderma Subtypes (5 Types of Systemic Sclerosis incl. Limited vs Diffuse Scleroderma) 2024, Juli
Anonim

CREST syndrom og sklerodermi . Noen mennesker har en type sklerodermi kalt CREST syndrom (eller begrenset sklerodermi ). I motsetning til andre typer, som bare påvirker armer, ben og ansikt, kan denne typen involvere fordøyelseskanalen din. Selv om det er mindre vanlig, kan det også føre til problemer med hjertet og lungene.

På denne måten er Crest syndrom det samme som sklerodermi?

CREST syndrom , også kjent som begrenset sklerodermi , er en utbredt bindevevssykdom preget av endringer i hud, blodårer, skjelettmuskler og indre organer. Symptomene som er involvert i CREST syndrom er forbundet med den generelle formen for sykdommen systemisk sklerose ( sklerodermi ).

For det andre, hva er prognosen for Crest syndrom? De prognose av CREST syndrom er relativt bra med en langvarig sykdom varighet (>10 år). Imidlertid kan pulmonal arteriell hypertensjon være en komplikasjon av sykdom og kan føre til en mer alvorlig prognose . Alvorlig lungefibrose kan forekomme hos noen pasienter.

Hva står kam på denne måten for på sklerodermi?

CREST syndrom, også kjent som den begrensede kutane formen for systemisk sklerose (lcSSc), er en multisystem bindevevsforstyrrelse. Akronymet " CREST " refererer til de fem hovedtrekkene: kalsinose, Raynauds fenomen, esophageal dysmotilitet, sklerodaktyli og telangiektasi.

Kan Crest syndrom utvikle seg til diffus sklerodermi?

Begrenset sklerodermi (tidligere kjent som CREST ) syndrom er preget av kalsinose, Raynauds fenomen, esophageal dysmotilitet, sklerodaktyli og telangiektasi. Imidlertid er progresjonen av fibrose langsommere i CREST syndrom sammenlignet med diffuse form av sykdom.

Anbefalt: