Hvordan er scotoma diagnose?
Hvordan er scotoma diagnose?

Video: Hvordan er scotoma diagnose?

Video: Hvordan er scotoma diagnose?
Video: Hurtig Diagnose - Ondt i ryggen 2024, Juli
Anonim

Tilstedeværelsen av den blinde flekken scotoma kan demonstreres subjektivt ved å dekke det ene øyet, nøye holde fiksering med det åpne øyet og plassere et objekt (for eksempel tommelen) i det laterale og horisontale synsfeltet, omtrent 15 grader fra fiksering (se artikkelen om blind flekk).

Hva forårsaker et skotom i forhold til dette?

EN scotoma er forårsaket et problem i hjernen, et problem i øyet eller et problem i synsnerven. Synsnerven er plassert bak øyet og sender bilder til hjernen. Den typen problemer som kan forårsake scotoma inkluderer: et slag.

På samme måte er Scotomas farlige? Det kan være vanskelig å lese og farlig å kjøre bil mens scotoma er tilstede. Normalt sentralt syn kan komme tilbake flere minutter før scotoma forsvinner fra perifert syn.

Med tanke på dette, forsvinner Scotomas?

Hjelp for Central Scotomas Oftest må du bli evaluert av en øyelege som kan sjekk netthinnen og/eller synsnerven for involvering. Når en diagnose er bekreftet, øyespesialisten kan komme med anbefalinger for medisinsk behandling. Imidlertid, til tross for behandling sentralt scotomas kanskje ikke gå vekk.

Blir Scotomas verre?

Pasienter opplever raskt sentralt synstap som kan beskrives som tåkesyn, paracentral scotoma , metamorfopsi, "flekker" i synet og fotopsier. Innledende visjon ved presentasjon er 20/25 eller verre i omtrent 77% av øynene og 20/40 eller verre i 58%.

Anbefalt: