Hvordan ser scotoma ut?
Hvordan ser scotoma ut?

Video: Hvordan ser scotoma ut?

Video: Hvordan ser scotoma ut?
Video: Hvordan ser en intervjuguide ut? 2024, Juli
Anonim

En sentral scotoma er en blind flekk som oppstår i midten av ens syn. Det kan vises på flere forskjellige måter. Det kan ser ut som en svart eller grå flekk for noen og for andre kan det være en uskarp flekk eller et forvrengt syn i ens rett frem syn.

På samme måte spør folk hva som forårsaker et scotoma?

EN scotoma er forårsaket et problem i hjernen, et problem i øyet eller et problem i synsnerven. Synsnerven er plassert bak øyet og sender bilder til hjernen. Den typen problemer som kan forårsake et skotom inkluderer: et slag.

På samme måte, hvor lenge varer scotoma? De visuelle symptomer typisk siste ca. 20-30 minutter og deretter løses helt opp. De område hvor synet er forstyrret er kjent som en ' scotoma ' og de hele episoden er ofte referert til som en 'aura'. '

Er Scotomas derfor farlige?

Det kan være vanskelig å lese og farlig å kjøre bil mens scotoma er tilstede. Normalt sentralt syn kan komme tilbake flere minutter før scotoma forsvinner fra perifert syn.

Hva er det største problemet med et scotoma?

Størrelsen på monokulæren scotoma er 5 × 7 grader av visuell vinkel. EN scotoma kan være et symptom på skade på hvilken som helst del av det visuelle systemet, slik som netthinneskade fra eksponering for kraftige lasere, makuladegenerasjon og hjerneskade.

Scotoma
Spesialitet Oftalmologi

Anbefalt: