Er det leger som spesialiserer seg på fibromyalgi?
Er det leger som spesialiserer seg på fibromyalgi?

Video: Er det leger som spesialiserer seg på fibromyalgi?

Video: Er det leger som spesialiserer seg på fibromyalgi?
Video: Fibromyalgia by Dr. Andrea Furlan, MD PhD 2024, Juni
Anonim

Revmatologer er internister som spesialisere seg truende leddgikt og sykdommer i ledd, muskler og sofistissues. Revmatologer, uten tvil mer enn noen annen lege , følger nøye med fibromyalgi utvikling og vil trolig ha det beste kunnskapsgrunnlaget om tilstanden.

Hva er den beste legen å se for fibromyalgi?

Revmatologer diagnostiserer ofte fibromyalgi . Din lege eller en nevrolog kan også diagnostisere tilstanden. Det er viktig å finne en doktor hvem er: Erfarne i behandling fibromyalgi symptomer.

I tillegg, hva kan en revmatolog gjøre for fibromyalgi? Rollen til revmatolog Fibromyalgi er ikke en form for leddgikt (leddsykdom). Den gjør ikke forårsake betennelse eller skade på ledd, muskler eller annet vev. Imidlertid fordi fibromyalgiacan forårsake kronisk smerte og tretthet som ligner på leddgikt, kan noen anbefale deg å se en revmatolog.

Er fibromyalgi betraktet som en nevrologisk lidelse i denne forbindelse?

Fibromyalgi innebærer ikke betennelsesskader på ledd. Hjerneavbildning og studier har vist det fibromyalgi er en lidelse av det sentrale nervesystem . "Det er en nevrologisk sykdom drevet av sentralen nervesystemet , "sier Clauw.

Kan en ortopedisk lege diagnostisere fibromyalgi?

Fibromyalgi kan være vanskelig å behandle, så mye som det kan være til diagnostisere . Det er viktig å finne en doktor som har behandlet andre med fibromyalgi . Behandling krever ofte en teamtilnærming. Teamet kan inkludere din ortopedisk lege , en fysioterapeut og muligens andre helsepersonell.

Anbefalt: