Hva er Cicatricial Lagophthalmos?
Hva er Cicatricial Lagophthalmos?

Video: Hva er Cicatricial Lagophthalmos?

Video: Hva er Cicatricial Lagophthalmos?
Video: ALOS Lagophthalmos Surgery - Dr Ric Caeser 2024, Juli
Anonim

Lagoftalmos er manglende evne til å lukke øyelokkene helt. Blinkende dekker øyet med et tynt lag med tårevæske, og fremmer derved et fuktig miljø som er nødvendig for cellene i den ytre delen av øyet. Tårene skyller også fremmedlegemer og vasker dem bort.

Hva er det så som forårsaker Lagophthalmos?

Hoved årsaken av lagoftalmos er lammelse i ansiktsnerven (lammende lagoftalmos ), men det oppstår også etter traumer eller kirurgi (cicatricial lagoftalmos ) eller under søvn (nattlig lagoftalmos ).

Vet også, hva er nattlig Lagophthalmos? Nattlig lagoftalmos er manglende evne til å lukke øyelokkene under søvn. Lagoftalmos er forbundet med eksponeringskeratopati, dårlig søvn og vedvarende eksponeringsrelaterte symptomer.

Rett og slett, er Lagophthalmos farlig?

Lagoftalmos er ikke en farlig tilstand, men det kan til slutt føre til øyeproblemer. Arbeid med legen din for å finne ut den underliggende årsaken. Avhengig av årsaken kan du behandle lagoftalmos enten med kirurgi eller produkter for å holde øynene fuktige og beskyttet.

Hvorfor lukker vi øynene når vi kysser?

De fleste mennesker kan ikke fokusere på noe som Lukk som et ansikt på kyssing avstand så stenger din øyne sparer dem fra å se på en distraherende uskarphet eller belastningen ved å prøve å fokusere. Kyssing kan også få oss til å føle oss sårbare eller selvbevisste og lukke din øyne er en måte å gjøre deg selv mer avslappet.

Anbefalt: