Hva omgir skulderleddet?
Hva omgir skulderleddet?

Video: Hva omgir skulderleddet?

Video: Hva omgir skulderleddet?
Video: Hva er fadderstyret? 2024, Juli
Anonim

labrum, en fibrøs ring av brusk som omgir glenoid, eller skulder socket, for å lage en dypere socket for ballen for å stabilisere ledd . rotator mansjett, et nettverk av muskler og sener som dekker toppen av humerusen, eller overarmbenet, for å holde den på plass og gjøre armen i stand til å rotere.

Også å vite er hva som danner skulderleddet?

Skulderleddet dannes der humerus ( overarmsben ) passer inn i scapula ( skulderblad ), som en ball og sokkel . Andre viktige bein i skulderen inkluderer: Acromion er en benaktig projeksjon av scapula . De kragebenet ( krageben ) møter akromionen i det akromioklavikulære leddet.

I tillegg, hvor er skulderleddene? De Skulderleddet . De skulderleddet (glenohumeral ledd ) er en kule ledd mellom scapula og humerus. Det er majoren ledd koble den øvre lemmen til bagasjerommet. Det er en av de mest mobile ledd i menneskekroppen, på bekostning av ledd stabilitet.

Ved siden av dette, hva er de tre leddene i skulderen?

Skulderanatomi. Skulderen består av tre bein: skulderbladet (skulderbladet), kragebenet (krageben) og humerus ( overarmsben ). To ledd i skulderen lar den bevege seg: det akromioklavikulære leddet, der det høyeste punktet på skulderbladet ( acromion ) møter kragebenet , og glenohumeral ledd.

Har skuldre ledd?

De skulder har to ledd . Skulder leddgikt refererer vanligvis til den større ball-and-socket ledd kalt glenohumeral ledd etter beinene kobles det sammen (glenoid og humerus).

Anbefalt: